1

بابه‌ت: كاردانه‌وه‌ی ئێمه‌ چی بوو به‌نسبه‌ت ( هه‌لگورد و شاخه‌وان ) !

[size=16]سه‌لامی خوا له‌هه‌موو لایه‌ك
له‌گه‌ڵ ئه‌وه‌ی من به‌هۆی كه‌می كاته‌وه‌ ده‌نالم و نه‌متوانیوه‌ به‌ژداری له‌ڕێكخستنی سایتی سه‌ره‌كی و بینینی بابه‌ته‌كانی یانه‌ بكه‌م به‌ڵام براده‌ران له‌شتێك ئاگادارییان كردمه‌وه‌ ئه‌ویش كێشه‌ی نێوان ( هه‌لگورد و شاخه‌وان )ــه‌ .

زۆر كه‌س له‌باره‌ی ئه‌و كێشه‌یه‌ په‌له‌ی كرد له‌بڕیاردان كه‌ نه‌ده‌بوو بڕیاری وه‌ها شێوه‌ بدرێ ، ئه‌وه‌ی من پێشبینیم بۆی نه‌كردبوو بینیم له‌كرده‌وه‌ی هه‌ندێك كه‌سی ده‌ره‌وه‌ی كێشه‌ی هه‌ڵگورد و شاخه‌وان !! به‌هه‌رحاڵ ئه‌وه‌ی رویدا ڕۆیی به‌ڵام ئه‌وه‌ی كه‌ گرنگه‌ ئه‌وه‌یه‌ چ بكرێت بۆ ئه‌وه‌ی چاره‌سه‌ری كێشه‌كه‌ بكه‌ین ؟! بۆ ئه‌مه‌شیان ئێمه‌ چاره‌سه‌رمان دۆزیوه‌ته‌وه‌ به‌ڵام پێش ئه‌وه‌ی باسی چاره‌سه‌ر بكه‌ین ده‌بێ هه‌ڵه‌ی هه‌ردوولا باس بكه‌ین ، مه‌به‌ستم شاخه‌وان و هه‌ڵگورده‌ .

هه‌له‌ی شاخه‌وان :
1-  ماوه‌یه‌ك به‌ر له‌ئیستا كاتیك من وه‌كو سه‌رهه‌نگ به‌ سه‌رپه‌رشتیارانم وت " هه‌ر بابه‌تێكی نه‌شیاوتان بینی یان هه‌ر بابه‌تێك پیویستی به‌داخستن بوو كاره‌كه‌ ئه‌نجام مه‌ده‌ن و دایمه‌خه‌ن یان مه‌یسڕنه‌وه‌ سه‌ره‌تا بیهێننه‌ به‌شی ( به‌ڕێوه‌به‌رابه‌تی یانه‌ی س.م ) ئینجا بریای له‌سه‌ر ئه‌ده‌ین ".  ئه‌وه‌بوو كاك شاخه‌وان ئه‌وه‌ی نه‌كرد بۆیه‌ به‌هه‌ڵه‌ی داده‌نێین .

2 - كه‌ سه‌رپه‌رشتیارێك قسه‌ ده‌كات به‌ناوی خۆیه‌وه‌ قسه‌ ناكات به‌لكو به‌ناوی یانه‌وه‌ قسه‌ ده‌كات ئیدی یانه‌ش سنوری كه‌س نابه‌زێنێ و هه‌میشه‌ به‌نه‌رم و نیانی له‌گه‌ڵ ئه‌ندامانی ده‌جوڵێته‌وه‌,  كه‌ ئه‌و كاره‌ی یانه‌ش سیاسه‌تیكی قبوڵ كراو و پێویسته‌ له‌پێناو به‌رده‌وام بوونی به‌ڵام كاك شاخه‌وان له‌یه‌ك نوسنی پیش ئه‌وه‌ی بابه‌ته‌كه‌ دابخات نه‌رمی له‌بابه‌ته‌كه‌ی نه‌ده‌بینرا

* جگه‌ له‌مانه‌ش شاخه‌وان هه‌ر زوو به‌خۆی داچویه‌وه‌ و په‌یامێكی نوسی كه‌ ووشه‌ی ( لێبوردنی ) لی ده‌تكا ، كه‌ ئه‌مه‌یان گه‌وره‌یی بوو بۆ یانه‌ و بۆ خودی خۆشی كه‌ كه‌سیك داوای لیبوردن بكات له‌كه‌سی به‌رامبه‌ر ئه‌گه‌ر هاتوو به‌ش خوراویش بوو .

هه‌ڵه‌ی هه‌ڵگورد :
1 - وه‌كو ناوه‌ڕۆكی په‌یامی تایبه‌تی  هه‌ندێك خۆشه‌ویست  وا هاتبوو كه‌ ئه‌و شته‌ی  هه‌لگورد نوسیویه‌تی بۆ شڤان  شتێكی وه‌ها نه‌بووه‌ كه‌ پیویست به‌داخستن یان سڕینه‌وه‌ بكات ، منیش كه‌ په‌یامه‌كه‌م خوینده‌وه‌ هه‌روابوو ، به‌ڵام لێره‌ هه‌ڵگورد ده‌یتوانی ئاگاداری ئه‌وانی تر بكاته‌وه‌‌ كه‌ غه‌درم لێ كراوه‌ و بابه‌تم سڕاوه‌ته‌وه‌ یان داخراوه‌ ئه‌وسا ئیمه‌ش له‌نێوانی خۆمان كیشه‌كه‌مان چاره‌سه‌ر ده‌كرد ، به‌لام هه‌له‌كه‌ی هه‌لگورد لێره‌ ئه‌وه‌یه‌ كه‌ په‌یامی نوسیوه‌ سه‌باره‌ت به‌و شته‌و هه‌موو ئه‌ندامانی لی ئاگادار كردۆته‌وه‌ ، كه‌ ئه‌مه‌ش شتێكی قبوڵ نه‌كراوه‌ تۆ كێشه‌ فراوان بكه‌یت و كه‌سێكی وه‌كو كاك ڕه‌وشتیش بهێنیته‌ ناو باسه‌كه‌ .

2 - هه‌ست بریندار كردنی كه‌سێك یان ڕه‌خنه‌یه‌كی عه‌مدی ئه‌مانه‌ش ده‌چنه‌ بازنه‌ی قبوڵ نه‌كردن له‌لایه‌ن یانه‌وه‌ ، كاك هه‌ڵگوردیش زیاتر له‌جاریك ئه‌وه‌ی به‌شاخه‌وان وتووه‌ كه‌ تۆ منال و مافی ئه‌وه‌ت نه‌بووه‌ به‌سه‌ر منه‌وه‌ سه‌رپه‌رشتیاری گشتی بیت ، بۆیه‌ به‌ناوی یانه‌وه‌ ئه‌مه‌ش به‌هه‌ڵه‌ ده‌زانین.

بڕیاری یانه‌ بۆ هه‌ردوو به‌ڕێز هه‌ڵگورد و شاخه‌وان ئه‌وه‌یه‌ كه‌هه‌ردوولا بۆ ماوه‌یه‌كی دیاری كراو سڕ بكرێن چونكه‌ هه‌ردوو هه‌له‌یان هه‌بووه‌ له‌و شته‌ی كه‌ ڕویدا ، به‌ڵام زیاتر بوار بۆ سه‌رپه‌رشتیاران ده‌ره‌خسینین بۆ ئه‌وه‌ی ئه‌وانیش قسه‌ له‌سه‌ر ئه‌و شته‌ بكه‌ن .

* تیبینی : له‌گه‌ڵ ده‌ست به‌كار بوونی ستایلی نوێی سایتی سه‌ره‌كی پێداچوونه‌وه‌یه‌كی گشتی به‌ پله‌و چۆنیه‌تی ڕیزكردنی ئاستی ئه‌ندامان ده‌كه‌ین .

له‌كۆتاییدا ده‌ڵێم هیوادارین وه‌كو یانه‌ چاره‌سه‌ره‌كه‌مان گونجاو بوبیت
له‌خوداوه‌ داوای سه‌ركه‌وتن و یه‌ك ڕیزی و برایه‌تی و ته‌بایی بۆ هه‌موو گه‌لانی جیهان و به‌تایبه‌تی موسلمانان و گه‌لی كورد ده‌خوازین .[/size]

2

وه‌ڵام: كاردانه‌وه‌ی ئێمه‌ چی بوو به‌نسبه‌ت ( هه‌لگورد و شاخه‌وان ) !

سلاو
به‌مه‌ خۆشحالم که‌ هه‌له‌کانم به‌ دیار که‌وتن که‌چی مه‌به‌ستێکی ئه‌وتۆم نه‌بوو که‌ من هه‌له‌یه‌ک ده‌که‌م ،  که‌ چاودێری یانه‌ بم ئه‌وا
ده‌بێ له‌ کاتی سه‌یرکردنی بابه‌تێک سه‌یری سه‌ردێره‌که‌ بکه‌م ، سه‌یری ناوه‌رۆکی بکه‌م ئایه‌ له‌گه‌ل یه‌ک ده‌گوونجێ ، ئه‌مه‌یه‌ کاری چاودێر به‌لام وابزانم ئێمه‌ هیچ گرنگی به‌ کاری چاودێری ناده‌ین ته‌نها ئه‌وه‌ گرنگه‌ په‌یامه‌کانمان زۆر بکه‌ین و بلێن وه‌لا ئه‌م چاودێره‌ په‌یامه‌کانی زۆره‌ و هه‌قی چاودێرایه‌تی هه‌یه‌ من که‌ له‌ هه‌موو بابه‌تێکدا به‌ پێکه‌نین و گالته‌وه‌ په‌یام نانووسم وام لێ تێده‌گه‌ن تووره‌م و رقم له‌ نووسه‌ری بابه‌ته‌ به‌لام به‌ پێچه‌وانه‌وه‌ چوونکه‌ من که‌ چاودێرـیم گرته‌ ئه‌ستۆ یاساکه‌ش ده‌بێ بگرمه‌ ئه‌ستۆ من زۆر سه‌ردانی مه‌کۆکانی وێبچن ده‌که‌م ، خۆزگه‌ به‌وه‌ ده‌خوازم ئه‌وانه‌ی چاودێر وه‌ک و ئه‌و چاودێرانه‌ی وێبچن بن له‌گه‌ل رسته‌یه‌کی کورتی جوان وه‌لامێکی گه‌وره‌ی پرسیارێک ده‌ده‌نه‌وه‌ ، زۆر زۆر ئه‌وه‌م پێ ناخۆشه‌ چاودێرانی ئێره‌ پشتگیری له‌ چاودێره‌کانی تری وه‌ک ئه‌و چاودێر ناکه‌ن و دژایه‌تی ده‌که‌ن و پشتگیری ئه‌ندامان ده‌که‌ن ئه‌گه‌ر هاتوو چاودێرێک شتێکی نووسی چاودێرێک بلێ تۆ هه‌له‌ی له‌ به‌ر چاوی ئه‌ندامان ئه‌مه‌ کارێکی ناشرینه‌ پێویسته‌ هه‌موو چاودێران یه‌ک بگرن به‌شی به‌رێوه‌به‌رایه‌تی بۆچی دانراوه‌ ؟ ؟ ؟
هیچ گرنگی به‌ چاودێری ناده‌ین ئێمه‌ ، ئه‌مه‌ شتێکی سه‌یره‌ زۆر زۆر که‌ لێره‌ ده‌بینم ئه‌ندامان که‌ خۆیان له‌ به‌رێوه‌به‌ر گه‌وره‌ تر ده‌زانن و داوای لابردنی چاودێر و به‌رێوه‌به‌ر ده‌که‌ن ، بۆمن گرنگ نییه‌ لێره‌ چاودێر بم یان ئه‌ندام یان هه‌ر شتێك به‌لام ئه‌مه‌ گرینگه‌ که‌ خزمه‌تێک لێره‌ ده‌که‌م بۆیه‌ کاری چاودێریم لێره‌ ویست تاکو بتوانم که‌مێک ئه‌ندامان بێنمه‌ سه‌ر ئه‌و یاسایه‌ی که‌ لێره‌ هه‌یه‌ به‌لام ئه‌وه‌نده‌ی من ئه‌ندامان بێنمه‌ سه‌ر رێگای راست و یاسا دژایه‌تییه‌کانم ئه‌وان ده‌به‌نه‌وه‌ رێگای هه‌له‌ ، وا ئه‌زانن له‌ چات گفتو گۆ ده‌که‌ن ، نامه‌وێ درێژه‌ به‌ قسه‌کانم بده‌م ئه‌وه‌ی ده‌م ویست و ده‌مه‌وێ بۆ به‌رژه‌وه‌ندی یانه‌یه‌ به‌ هه‌ر پله‌یه‌ک بێت ئاماده‌م و پێی خۆشحال ده‌بم ..

له‌گه‌ل ئه‌و په‌ری رێزی برا بچووکتان

ئەم یانەیە؛ وەکو کوچەی مناڵی پڕە لە یادگاری.

3

كاك شاخه‌وان نامانه‌وێ كه‌س له‌ده‌ست بده‌ین ئێوه‌ هه‌موو خۆشه‌ویستی ئێمه‌ن
ئینشاءالله‌ ئه‌وه‌ی نوسیومه‌ كاری پێ ناكه‌ین و بیر له‌باشترین چاره‌سه‌ر ده‌كه‌ینه‌وه‌ و تۆ و هه‌ڵگوردیش ده‌بێ وه‌كو برا بچنه‌ لای یه‌ك ، ئه‌گه‌ر من بۆم كرا منیش دێم بۆ لاتان .

4

[center][size=16]سه‌ره‌تا به‌ناوی خودای باڵاده‌ست

سه‌باره‌ت به‌وكێشه‌ بچوكه‌ی كه‌له‌نێوان ئه‌م دوو به‌ڕێزه‌ ( هه‌ڵگورد و شاخه‌وان ) ڕویدا له‌ڕاستیدا من ده‌مه‌وێت چه‌ند قسه‌یه‌ك بكه‌م بۆهه‌ردوو به‌ڕێز
ئه‌و پێشنیاره‌ی كه‌ كاك هه‌ڵگورد كردبوی پێشنیارێكی 100% دروست بوو كاك سه‌رهه‌نگ من چه‌ندین جار به‌ته‌له‌فۆن تۆم ئاگادار كرده‌وه‌ له‌وه‌ی كه‌ ئه‌م به‌ڕێزه‌ واتا ( شڤان نانه‌كه‌لی ) له‌ماوه‌ی 10 خوله‌كدا زیاتر له‌ 50 بابه‌تی ناڕێك و بێمانای له‌به‌شه‌ جیاجیاكاندا بڵاو ده‌كرده‌وه‌و هه‌ربه‌شێكیش ڕێك بكه‌وتوبایه‌ دایئه‌نا حسابی بۆئه‌وه‌ نه‌ده‌كرد كه‌ ئه‌م هه‌واڵه‌ وه‌رزشیه‌ یاخود هونه‌ریه‌ یاخود كۆمه‌ڵایه‌تیه‌ هه‌ر كوی ڕێك بكه‌وتووبایه‌ دای ده‌نا به‌بێ ئاوڕ دانه‌وه‌ له‌وه‌ی بزانی كێ سه‌یری بابه‌ته‌كه‌ی ده‌كات یاخوود وه‌ڵامی ئه‌داته‌وه‌ یاخود ده‌ست خۆشی لێده‌كرێت ئه‌و ته‌نها له‌وكاته‌ی ده‌هاته‌سه‌ر هێڵ ده‌ستی ده‌كرد به‌بڵاو كردنه‌وه‌ی بابه‌ته‌ كۆپی كراوه‌كانی هه‌ر هه‌مووشی بابه‌تی كۆپی كراو بوون به‌بێ دیاریكردنی سه‌رچاوه‌كه‌ی
منیش وه‌ك پیشه‌ی سه‌رپه‌رشتیاریم هه‌ڵده‌ستام به‌ڕه‌شكردنه‌وه‌ی بابه‌ته‌كان كه‌ به‌ته‌له‌فۆن تۆشم ئاگادار كرده‌وه‌ كاك سه‌رهه‌نگ وانه‌بوو چونكه‌ هیچ یاسایه‌ك ڕیگه‌ به‌وه‌نادات بابه‌ت له‌یانه‌كان یاخود ماڵپه‌ڕه‌كانی تربێنی بێئه‌وه‌ی ئاماژه‌ به‌سه‌رچاوه‌كه‌ی بده‌ی .

كاك شاخه‌وان
تۆڕاسته‌ سه‌رپه‌رشتیاری به‌ڵام نه‌ده‌بوایه‌ به‌م شێوه‌یه‌ ڕاسته‌و خۆ بابه‌ته‌كه‌ بگوازیه‌وه‌ من زیاتر ئاگاداری ئه‌م به‌ڕێزه‌بووم  واتا ( شڤان نانه‌كه‌لی ) كه‌چی ده‌كرد ده‌بوایه‌ ئه‌و خۆی ئه‌م بابه‌ته‌ی ببینیبوایه‌ بڕێك سه‌یری بكردوبایه‌ ئینجا ئه‌گه‌ر هاتوو كار بكه‌وتووبایه‌ مناقه‌شه‌ ئه‌وسا ئه‌توانی هه‌ڵبستی به‌گواستنه‌وه‌ی بابه‌ته‌كه‌ چونكه‌ ئه‌و كات له‌وانه‌یه‌ له‌یاسا لای بدابایه‌ به‌ڵام ڕه‌خنه‌یه‌ك بێ ئه‌وه‌ی هیچ به‌ڵگه‌یه‌كی نائاسای پێوه‌بێت تۆ نابێت بیگوازیه‌وه‌ .

كاك هه‌ڵگورد
هه‌ڵه‌ی تۆش ئه‌وه‌بوو نه‌ده‌بوایه‌ له‌ناو یانه‌ ئه‌م شتانه‌ بنوسن چونكه‌ بۆ ڕابردووی یانه‌كه‌مان باش نیه‌ ئێ{تا دڵنیابه‌ زیاتر له‌ 100 كه‌س زیاتر بێجگه‌ له‌ئه‌ندامه‌كانی خۆمان به‌وكێشه‌یان زانیه‌ تائێستا هه‌موو ماڵپه‌ڕه‌كان سه‌رسوڕمانیان به‌ئێمه‌دێت كه‌ تائێستا فریه‌و تائێستا به‌رده‌وامه‌ هیواداریشین هه‌ر به‌به‌رده‌وامیه‌وه‌ بمینێته‌وه‌ تاده‌یگوازینه‌وه‌ سه‌ر ( دۆمه‌ین )

سه‌باره‌ت به‌سڕكردنیان
لێره‌دا وابزانم كاك سه‌رهه‌نگ ئه‌مه‌ تاڕاده‌یه‌ك ئه‌مشته‌ ڕونه‌دات چونكه‌ له‌وانه‌یه‌ ئه‌گه‌ربێت و سڕ بكرێن نه‌گه‌ڕێنه‌وه‌ له‌وانه‌ كاك هه‌ڵگورد گوتی ئه‌گه‌ر ماوه‌ك له‌ژێر ناوه‌كه‌م بنوسرێت ( ڕاگیراو ) به‌چ چاوه‌ڕوویه‌ك بگه‌ڕێمه‌وه‌ ئه‌گه‌ر ئه‌م كاره‌نه‌كه‌یت وابزانم باشه‌ ده‌سه‌ڵاتیش له‌ده‌ست خۆته‌ .

هیوادارم به‌زووترین كات ئه‌م كێشه‌یه‌ كۆتای پێبێت[/size][/center]

5

سلاوى خوا له هه موو لايه ك ...

[mono]
به راستى من كاتيَك به م كيَشه م زانى زؤر نيكه ران بووم و بيرم له جاره سه ريَكى خيَركرده وه ...
سه ره تا به به يوه ندى مؤبايل دوو جار نزيكه ى 10-15 خوله ك قسه م له كه ل هلكورد كردوو هيَنامه قه ناعه ت. سوباسى ئه كه م.... دواتر ئيميلى كاك شاخوانم لاى خؤم ئه دد كرد و نزيكه ى 1:30 سعات و نيويَك قسه شم له كه ل ئه و كردو زؤر داوام ليَكرد و هه ندىَ جاريش جووه قالبى بارانه وه و ته كليف...:lol: سوباس بؤ ئه ويش كه رازى بوو وتى له به ر خاترى تؤ من داواى ليَبوردنى ليَده كه م . منيش زؤر سوباسى ئه كه م ...
[/mono]تيَبينى بؤ براده رانى تر ...
- كاك سرهنك ئيَمه وه ك يه ك خيَزان واين و ئه مه يه كه م جاره شتى وا رِووبدات, بؤيه بيَم باشه سرِ نه كريَن
- كاك ئاسؤ +كاك ره وشت +كاك  احمد +.....  زؤر كاريكه ربوون له ئاسايى بوونه وه ى به ينى ئه م دوو برايه ..

هيوام وايه دوا كيَشه بيَت .. انشاالله ....

سپێدەیەکی پڕ گۆرانییە
شەقایق بۆ خۆر هاتۆتە سەما
زەردەی خۆرنشین چەندە سامناکە
خەیاڵی مەرگ دێنێ بەسەرما
خۆزگە ئەمتوانی بەری بەیانان
خۆری ئومێدت بۆ بوەستێنم
لە ڕەنگاڵەیی قەوس و قەزەحدا
پەیکەری باڵات بۆ بنەخشێنم

6

[size=16]سلاو له‌ ده‌سته‌ی به‌رێوه‌به‌ران
کاک سه‌رهه‌نگ وتت پێویسته‌ سه‌رپه‌رشتیار به‌ناوی یانه‌ قسه‌ بکات زۆر راسته‌ منیش هه‌ر بۆیه‌ پشتی شاخه‌وانم گرت . وه‌ به‌م شته‌ زۆر تێک چووم که‌ یه‌که‌م په‌یامی ڕه‌وشت بۆ کێشه‌که‌ ئه‌وه‌بوو: منیش ده‌ڕۆم له‌گه‌ل هه‌لگورد،  شاخه‌وان یانه‌ی تێک و پێک داوه‌ . هه‌ر ئه‌مه‌بوو که‌ بووه‌ هۆی توڕه‌ بوونم خۆ ره‌وشت سه‌رپه‌رشتیاره‌ ناکرێت له‌ یه‌که‌م په‌یامی ئه‌مه‌ بنووسرابوایه‌ .
من ده‌مزانی بابه‌ته‌که‌ له‌ یاسا لای نه‌داوه‌ له‌ هیچ په‌یامێکیشم باسی ڕاست و دروستی گواستنه‌وه‌ی بابه‌ته‌م نه‌کرد چونکه‌ ده‌مزانی بابه‌ته‌که‌ دژی یاسا نابوو به‌لام یه‌که‌م په‌یامی ڕه‌وشت دژی سه‌رپه‌رشتیار و یاسایه‌کان بوو .
وه‌ شتێکی تریش که‌ من ئه‌م په‌یامه‌ی ڕه‌وشتم بینی زۆر توره‌ بووم بۆیه‌ زۆر به‌تووڕه‌ی په‌یامێکم نووسی وه‌ شتێکم که‌ بینی زۆر زۆر پێی دلگران بووم په‌یامه‌که‌ی ئاسۆ هه‌ولێری بوو دژی من . له‌ هیچ شوێنێ ناکرێت سه‌رپه‌رشتیار له‌ پێش چاوی ئه‌ندامان ره‌خنه‌ له‌یه‌ک بگرن یان له‌ به‌رێوه‌به‌ر بگرن واته‌ هه‌ر چۆنێک بێت ده‌بێت به‌ ناوی یانه‌ قسه‌ بکه‌ن کاک ئاسۆ ووتی :ره‌وان شێروانی پشتی برایه‌که‌ت مه‌گره‌ . واته‌ کاک ئاسۆ مه‌سه‌له‌که‌ی له‌ سه‌رپه‌رشتیاری و ده‌سته‌ی به‌ڕێوه‌برایه‌تی برده‌ ده‌ره‌وه‌ ڕۆیشت بۆ براده‌ری و نزیکی له‌یه‌ک تر  . خۆزگه‌ هه‌موو وه‌کو‌ دالیدا بووان یه‌ک په‌یامی نووسی دلسۆزی خۆی بۆ یانه‌ پیشان دا. دلنیام دالیدا ده‌یزانی بابه‌ته‌که‌ دژی یاسا نه‌بوو به‌لام چونکه‌ کاره‌که‌ ڕووی دابوو نه‌یده‌ویست ڕه‌خنه‌ له‌ سه‌رپه‌رشتیار بگرێت و له‌ پیش چاوی ئه‌ندامان ره‌خنه‌ له‌ یانه‌ یان سه‌رپه‌رشتیاری یانه‌ بگرێت . په‌یامێکی نووسی پشتگیری خۆی بۆ شاخه‌وان یان جوانتره‌ بلێین بۆ سه‌رپه‌رشتیاران نیشاندا. هه‌ر په‌یامه‌کانی کاک ئاسۆ و ره‌وشت بوو که‌ هه‌لگوردی هاندا قسه‌ بکات ده‌رباره‌ی من و شاخه‌وان  چونکه‌ دژی من و شاخه‌وان بوون په‌یامه‌کان وه‌ به‌ دلی هه‌لگورد بوون، به‌داخه‌وه‌ که‌ سه‌رپه‌رشتیار ڕه‌خنه‌یان له‌ ده‌سته‌ی به‌رێوه‌به‌رایه‌تی گرت.
ئیتر ئه‌گه‌ر من و شاخه‌وانتان به‌ دل نیه‌ پله‌کانمان بکه‌ن به‌ ئه‌ندام و دووی تر له‌ شوێنمان دابنێن.
سه‌رکه‌وتوو بن[/size]

بەداخەوە چیتر سەردانی ئەم یانەیە ناکەم.

7

سلاو
سه ره تا ره وان هه موو که سێك ئارةزووی خۆی هه يه له ده ر برێنی ووشه
منيش وةك ئه وانی تر.......
چونکه شاخه وان هه ر که سێك به تێك داده نێت نازانم جۆنژ وه ڵام ده دات
من خۆم بابه تێکم داناوه له به شی په يامه تاييبه تيه کان سه رێر نووسراوه (ره وشت هه ولێری ده رکرا)
به زانه
جانزانم خۆتان بريار ده ده ن جی ده که ن و جی ناکه م من يه ك په يامم نووسيه موشکيله هه مووی هاتييه سه ر من
ئێنجا واباشتره هه ر قه سه نه که م

8

Rausht Hawlery نووسی:

سلاو
سه ره تا ره وان هه موو که سێك ئارةزووی خۆی هه يه له ده ر برێنی ووشه
منيش وةك ئه وانی تر.......
چونکه شاخه وان هه ر که سێك به تێك داده نێت نازانم جۆنژ وه ڵام ده دات
من خۆم بابه تێکم داناوه له به شی په يامه تاييبه تيه کان سه رێر نووسراوه (ره وشت هه ولێری ده رکرا)
به زانه
جانزانم خۆتان بريار ده ده ن جی ده که ن و جی ناکه م من يه ك په يامم نووسيه موشکيله هه مووی هاتييه سه ر من
ئێنجا واباشتره هه ر قه سه نه که م

[size=16]راسته‌ هه‌موو که‌س ئاره‌زووی خۆیه‌ به‌لام نابێت و ناکرێت سه‌رپه‌رشتیار دژی سه‌رپه‌رشتیار بێت
بابه‌ته‌که‌ی  (ره وشت هه ولێری ده رکرا) هیچ په‌یوه‌ندی به‌م مه‌سه‌له‌یه‌وه‌ نیه‌ ئه‌ویان‌ ته‌نها بۆ خۆشی بوو.
ده‌زانی ئه‌و په‌یامه‌ت چی بوو : شاخه‌وان یانه‌ی تێک و پێک داوه‌ . ئه‌مه‌یه‌ هه‌لوێستی سه‌رپه‌رشتیاران به‌را‌مبه‌ر یه‌کتر ؟؟!![/size]

9

کاک ره‌وشت بێ ده‌نگیت له‌ کێشه‌ی ئاوا وه‌لامێکی گه‌وره‌یه‌.

10

كاك ڕه‌وان

من نامه‌وێت ڵیره‌دا مناقه‌شه‌ بكه‌م به‌ڵام نه‌ده‌بوایه‌ پشتی براكه‌ت بگری هه‌رچه‌نده‌ برای هه‌موانه‌ به‌ڵام تۆبه‌ڕێوبه‌ری ده‌بێت هه‌موو وه‌ك یه‌ك سه‌یر بكه‌یت .

11

[size=24]کاکه گيان من ناومه وێت که س بروات
به ڵام به خوا هه موو خه تای کاکه سه ر هه نگ ده گرم
ده سه لاتی جاودێری دايته هه موو که سێك مه به ستم ئێوه نيه
به ڵام زۆرن
کاکه سه ر هه نگ تۆ چاره ی ئه م کێشه بکه يانه نابێت له 1به رێوبه ر و 3 چاودێرز زياتر بێت
ئه مه هۆی ئه وه که ده بێته تێك دانانی يانه[/size]

12

Aso_HawlerY نووسی:

كاك ڕه‌وان

من نامه‌وێت ڵیره‌دا مناقه‌شه‌ بكه‌م به‌ڵام نه‌ده‌بوایه‌ پشتی براكه‌ت بگری هه‌رچه‌نده‌ برای هه‌موانه‌ به‌ڵام تۆبه‌ڕێوبه‌ری ده‌بێت هه‌موو وه‌ك یه‌ك سه‌یر بكه‌یت .

مناقشه‌ نیه‌ کاک ئاسۆ
له‌سه‌ره‌وه‌ش ووتم گوستنه‌وه‌ی بابه‌ته‌که‌ هه‌له‌ بوو به‌لام ناکرێت سه‌رپه‌ررشتیار له‌ پیش چاوی ئه‌ندامان ناهه‌ق بکه‌ین. پشتگیری کردن له‌ ئه‌ندام و ڕه‌خنه‌ گرتن له‌ سه‌رپه‌رشتیار به‌ هه‌موو جۆرێک هه‌له‌یه‌ .

13

Rawan_sherwani نووسی:
Aso_HawlerY نووسی:

كاك ڕه‌وان

مناقشه‌ نیه‌ کاک ئاسۆ
له‌سه‌ره‌وه‌ش ووتم گوستنه‌وه‌ی بابه‌ته‌که‌ هه‌له‌ بوو به‌لام ناکرێت سه‌رپه‌ررشتیار له‌ پیش چاوی ئه‌ندامان ناهه‌ق بکه‌ین. پشتگیری کردن له‌ ئه‌ندام و ڕه‌خنه‌ گرتن له‌ سه‌رپه‌رشتیار به‌ هه‌موو جۆرێک هه‌له‌یه‌ .

له‌گه‌ڵتم له‌و قسه‌یه‌ چونكه‌ ئێمه‌ وه‌ك ده‌سته‌ی به‌ڕێوبه‌رانی یانه‌ی هاك به‌بێ ڕزامه‌ندی یه‌ك سه‌رپه‌رشتیار هیچ شتێك ناكه‌ین
به‌ڵام به‌داخه‌وه‌ لێره‌ ئه‌م شته‌ ڕوویدا.............

14

Rausht Hawlery نووسی:

[size=24]کاکه گيان من ناومه وێت که س بروات
به ڵام به خوا هه موو خه تای کاکه سه ر هه نگ ده گرم
ده سه لاتی جاودێری دايته هه موو که سێك مه به ستم ئێوه نيه
به ڵام زۆرن
کاکه سه ر هه نگ تۆ چاره ی ئه م کێشه بکه يانه نابێت له 1به رێوبه ر و 3 چاودێرز زياتر بێت
ئه مه هۆی ئه وه که ده بێته تێك دانانی يانه[/size]

[size=16]به‌ گواستنه‌وه‌ی بابه‌تێک سه‌رپه‌رشتیار له‌ پێش چاوی هه‌مووان به‌ سه‌رپه‌رشتیار بلێت یانه‌ت تێک و پێک داوه‌ منیش ده‌ڕۆم. ئه‌مه‌یه‌ سه‌رپه‌رشتیاری ؟‌ بۆ زۆر جاره‌ ئه‌م پرسیاره‌ت ئاراسته‌ ده‌که‌م ............[/size]

15

[size=24][mono]سلاوى خوا له هه مووتان ...
برايان به راستى زؤر دلكرانم به و مناقشه ...%
تكايه...تكـــــــــــــــــــــــــــايه...   كؤتايى بىَ بيَنن, جونكه كيَشه ى نيَوان هلكورد و شاخوان كؤتايى بيَهات.

ئيتر بيَويست ناكات ئيَمه دريَزه ى بىَ بده ين.
ئيَمه وه ك يه ك خيَزان وابووين تكايه وا مه كه ن   كار بكاته ئه و ئاسته ى  روو كرزى و توره بوون رووبدات ..

من هه وليَكى زؤر زؤر.....م دا بؤ ئاسايى بونه وه ى نيوان شاخوان و هلكورد .. كاك شاخوان خؤى ئه زانيَت ج هه وليَكم دا ..

ئيَستا ئه بيَت هه ولى ئه وه بده م كه كشت هاوريَيان ليَك توره نه بن ..؟؟؟!!؟؟

-  بؤيه تكام وايه بابه ت دابخرىَ و كؤتايى بىَ بيَنن ..

ريَزم بؤ كشت برايان و خوشكانم [/mono][/size]

سپێدەیەکی پڕ گۆرانییە
شەقایق بۆ خۆر هاتۆتە سەما
زەردەی خۆرنشین چەندە سامناکە
خەیاڵی مەرگ دێنێ بەسەرما
خۆزگە ئەمتوانی بەری بەیانان
خۆری ئومێدت بۆ بوەستێنم
لە ڕەنگاڵەیی قەوس و قەزەحدا
پەیکەری باڵات بۆ بنەخشێنم

16

تکایه‌ک ،، له‌یانه‌ هه‌ر بابه‌تێک له‌سه‌ر ئه‌م کێشه‌یه‌ دابنرێت با دابخرێت و ئه‌م لینکه‌یان بۆ دابنرێت ،
http://21.freetzi.com/viewtopic.php?id=4008
وه‌ تکایه‌ باسه‌که‌ کۆتای پێ بێنن ئه‌وه‌نده‌ گرینگ نییه‌ که‌ ئێوه‌ گرنگی پێ ده‌ده‌ن ، ئێمه‌ گرنگی به‌ کاری چاودێری ناده‌ین پێویست ناکات گرینگی به‌ کێشه‌ی ئاوا بده‌ین!

17

له هه ر شوێنێك هه بابه تێك به نێم به نووسرێت
مسح ده که م ئه گه ر له سه ر ئێوه بێت

18

کاک ره‌وشت مه‌یسره‌وه‌ به‌لکو دابخه‌و ئه‌م لینکه‌ی دامناوه‌ دایبنێ.