1

بابه‌ت: په‌یامیک بۆ گشت ئه‌ندامان

[size=16]سلاو هاوریان

من داواکاریه‌کم هه‌یه‌ هیوادارم وه‌ک خوشکیکی بجوکی خۆتان لیم قبول  راسته‌ من نه‌ به‌ریوه‌به‌ری
یانه‌م نه‌ سه‌رپه‌رشتیار منیش ئه‌ندامیکم وه‌ک ئیوه‌ دلنیابن مه‌به‌ستم هیج ئه‌ندامیکی یانه‌ نیه‌
بۆیه‌ ئه‌م په‌یامه‌م نوسی بۆ به‌ره‌و پیش بردنی یانه‌ بۆ گه‌وره‌یی یانه‌

هاوری خۆشه‌ویسته‌کان ئیمه‌ له‌ یانه‌ نزیکه‌ی 15000 ئه‌ندام زیاترین له‌ و یانه‌یه‌ وه‌ک خیزانیکین
هه‌مومان هاوری و خوشک و برای یه‌کترین  رۆژانه‌ نزیکه‌ی زیاتر له‌ 45 تا 50 ئه‌ندام دینه‌ یانه‌
که‌ باوه‌ر ناکه‌م له‌ هیج یانه‌یه‌کی کوردی ئه‌وه‌نده‌ ئه‌ندامه‌ رۆژانه‌ ئاماده‌بی ئه‌مه‌ش بیگومان مایه‌ی
خۆشحالیه‌ به‌لام به‌داخه‌وه‌ که‌ ئه‌وه‌ی دیته‌ یانه‌ له‌به‌ر زۆری بابه‌ت نازانین ج بکه‌ین نازانین جه‌ند
هه‌وال بخینینه‌وه‌ وه‌لامی جه‌ند پرسیار بده‌ینه‌وه‌ به‌ جه‌ند نوکته‌ پیبکه‌نین ئه‌ندامیک بابه‌تیک
ده‌نوسیت 2 که‌س نایخینته‌وه‌ بابه‌تیکی تر ده‌نوسیت له‌گه‌ل ریزم بۆ گشت ئه‌ندامان ئه‌ندامی وا هه‌یه‌
رۆژانه‌ زیاتر له‌ 10 بابه‌ت ده‌نوسیت که‌ باشه‌ ئیمه‌ 45 یان 50 ئه‌ندام رۆژی هه‌ریه‌که‌و 10 بابه‌ت خۆتان حیساب
بکه‌ن بزانه‌ ده‌کا جه‌ند نزیکه‌ی 500 بابه‌ت ئه‌گه‌ر هه‌ریه‌که‌و 5 بابه‌ت بی ده‌کا 250 بابه‌ت باوه‌ر ناکه‌م له‌ هیج رۆژنامه‌
یه‌ک 100 بابه‌تیش بلاو بکریته‌وه‌ ئه‌مه‌ش ده‌بیته‌ هۆی شیواندنی یانه‌ 1 یان 2 بابه‌تی به‌سود بلاو بکه‌یه‌وه‌ له  10
بابه‌تی بی که‌لک باشتره‌ هیوادارم  جیتر ئه‌وه‌نده‌ بابه‌ت بلاو نه‌که‌نه‌وه‌ له‌یانه‌ ئیستا من وه‌ک ئه‌ندامیک
کاتیک دیمه‌ یانه‌ سه‌یر ده‌که‌م ئه‌ندامیک له‌ یه‌ک کاتدا 5 تا 6 بابه‌تی بلاو کردیته‌وه‌ باشه‌ ئه‌من کامه‌یان بخینمه‌وه‌
وه‌لامی کامه‌یان بده‌مه‌وه‌ ؟
هیوادارم به‌دلیکی فراوان ئه‌م داوایه‌م قبول بکه‌ن ئه‌مه‌ش له‌ به‌رژه‌وه‌ندی یانه‌یه‌ دلنیا بن مه‌به‌ستم هیج ئه‌ندامیک نیه‌

له‌گه‌ل ریزم
خوشکی بچوکتان : سارا[/size]

2

وه‌ڵام: په‌یامیک بۆ گشت ئه‌ندامان

[size=24]ده‌ست خۆش بۆ ئه‌م په‌یامه‌ت من به‌ دلنیاییه‌وه‌ لێتی  قبوول ده‌که‌م خۆشکه‌ سارا منیش له‌گه‌لتام راسته‌ قسه‌کانت هه‌مووی وایه‌ من هیوادارم 1تا 2 بابه‌تی به‌سوو دابنێن باشتره‌ له‌و هه‌مووه‌ پێویستناکات قسه‌ی تۆ بکه‌م منیش هه‌مان رای جه‌نابتان هه‌یه‌ با بزانین سه‌رپه‌رشتیاران و به‌رێوه‌ به‌ران چی ئه‌لێن ..[/size]

3

[size=18]سلاو خوشكى به ريز ده ستت خوشبيت بوو وته كانت

منيش وه ك خوشكيكى بجوكى هه موتان جه ند وته يه ك ده ليم هه ر جه نده ماوه يه كى زوور كه مه بوم به ئه ندام

وه هه ر له م يانه جوانه ئه ندامم

ئه زيزى من هه ر يه ك له ئيمه كه سه ر دانى سايتو مالبه ره كان ده كه ين

شتى جوان ده بينين و جيكَاى سه رنجمانه بيمان خوشه بينه يانه و بلاوى بكه ينه وه

جارى واهه يه دوبابه ت بلاو ده كه يته وه بابه تيكى جوانى ترت به رجاو ده كه ويت

حه زت وايه ئه و يش بيشكه شى ئه و جيكَا بكه يت كه ليى ئه نداميت و وه ك خيزانيكى خوت مامه له يان له كَه ل ده كه يت

باشه برسياريك بيت وايه ئه كَه ر ئه رنداميك سئ بابه ت بلاوبكاته وه بوجيه غه ير بو خوشه ويستى يانه يه ؟؟!!

من وه ك وتم ماوه يه كى كورته ئه ندامم زوور حه ز ده كه م هه ر جيم به رجاوكه و ت جيكَاى سه رنجم بوو يان زانيارى به سودى تيدابوو

بيشكه شى هاوييانمى بكه م ئايا ئه مه بوجى ده كَه ريته وه ئه كَه ر خوشه ويستيم بويانه نه بيت و دلسوزيم نه بيت ؟؟؟

ئينجا خويندنه وه ى بابه تيش باوه رت هه بيت من به دلنييا ييه وه بيت ده ليم

كه سى واهه يه هيج له به يامه كه ت ناخوينيته وه شتت بو ده نوسيت

وه هه شه هه رجى بيخوشبيت ئه وه ده خوينيته وه و سه رنجى خوى ده ليت

ده سته كانت خوشبيت خوشكى خوشه ويستى من سه ركه وتوبيت

منيش وه ك ئه نداميكى ئه م يانه راى خوم وت سه رفرازبيت ئه زيزه كه م [/size]

[size=20]پەیجی سەرەکی من لە فەیسبووک[/size]

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/68524_556438081067753_1312162519_n.jpg

ئینسان به‌رگه‌ی گولە ناگرێت

ئیدی نازانم..

چۆن سنگ ئه‌نێت به‌ عیشقه‌وه‌ !!!

4

هه‌نه نووسی:

[size=18]سلاو خوشكى به ريز ده ستت خوشبيت بوو وته كانت

منيش وه ك خوشكيكى بجوكى هه موتان جه ند وته يه ك ده ليم هه ر جه نده ماوه يه كى زوور كه مه بوم به ئه ندام

وه هه ر له م يانه جوانه ئه ندامم

ئه زيزى من هه ر يه ك له ئيمه كه سه ر دانى سايتو مالبه ره كان ده كه ين

شتى جوان ده بينين و جيكَاى سه رنجمانه بيمان خوشه بينه يانه و بلاوى بكه ينه وه

جارى واهه يه دوبابه ت بلاو ده كه يته وه بابه تيكى جوانى ترت به رجاو ده كه ويت

حه زت وايه ئه و يش بيشكه شى ئه و جيكَا بكه يت كه ليى ئه نداميت و وه ك خيزانيكى خوت مامه له يان له كَه ل ده كه يت

باشه برسياريك بيت وايه ئه كَه ر ئه رنداميك سئ بابه ت بلاوبكاته وه بوجيه غه ير بو خوشه ويستى يانه يه ؟؟!!

من وه ك وتم ماوه يه كى كورته ئه ندامم زوور حه ز ده كه م هه ر جيم به رجاوكه و ت جيكَاى سه رنجم بوو يان زانيارى به سودى تيدابوو

بيشكه شى هاوييانمى بكه م ئايا ئه مه بوجى ده كَه ريته وه ئه كَه ر خوشه ويستيم بويانه نه بيت و دلسوزيم نه بيت ؟؟؟

ئينجا خويندنه وه ى بابه تيش باوه رت هه بيت من به دلنييا ييه وه بيت ده ليم

كه سى واهه يه هيج له به يامه كه ت ناخوينيته وه شتت بو ده نوسيت

وه هه شه هه رجى بيخوشبيت ئه وه ده خوينيته وه و سه رنجى خوى ده ليت

ده سته كانت خوشبيت خوشكى خوشه ويستى من سه ركه وتوبيت

منيش وه ك ئه نداميكى ئه م يانه راى خوم وت سه رفرازبيت ئه زيزه كه م [/size]

[size=16]سوپاس به‌قوربان بۆ سه‌رنج و تیبینیه‌کانت
گوله‌که‌م ئه‌من له‌سه‌ره‌تاوه‌ ئاماژه‌م پیدا که‌ مه‌به‌ستم هیج ئه‌ندامیک نیه‌
به‌لام منیش رۆژانه‌ سه‌ردانی جه‌ندین سایتی وه‌رزشی و هونه‌ری و هتهد........ ده‌که‌م
باشه‌ ده‌کری هه‌ر شتیکت به‌رجاو که‌وت کۆپی بکه‌ی پاشانیش له‌یانه‌ پیستی بکه‌ی
ئه‌من رۆژانه‌ جه‌ندین بابه‌ت و زانیاری هه‌مه‌ره‌گم به‌جاو ده‌که‌ویت ده‌کری هه‌موو بابه‌ته‌کان
له‌یانه‌ بلاو بکه‌مه‌وه‌؟؟؟
نه‌خیر جونکه‌ هه‌مو ئه‌ندامان رۆژانه‌ به‌ سه‌دان بابه‌تی جوانیان به‌رجاو ده‌که‌وی ئه‌گه‌ر
هه‌مومان بین ئه‌و بابه‌تانه‌ بلاو بکه‌ینه‌وه‌ ئه‌وا یانه‌ تیک ده‌جی وایه‌ یان نه‌؟؟؟
له‌گه‌ل ریزی بی پایه‌نم بۆ تۆی به‌ریز[/size
]

5

ئه‌من له‌سه‌ره‌تاوه‌ ئاماژه‌م پیدا که‌ مه‌به‌ستم هیج ئه‌ندامیک نیه‌

منيش نه م وتوه مه به ستت منه يان ئه نداميكى تر من هينده نابيت بومه ته ئه ندام تامه ستت من بيت

به‌لام منیش رۆژانه‌ سه‌ردانی جه‌ندین سایتی وه‌رزشی و هونه‌ری و هتهد........ ده‌که‌م
باشه‌ ده‌کری هه‌ر شتیکت به‌رجاو که‌وت کۆپی بکه‌ی پاشانیش له‌یانه‌ پیستی بکه‌ی

من وه لامى ئه م برسياره ت ناده مه وه بابه ريو به ران وه لام به نه وه

ئايا دانانى بابه تى زوور ده بيته هوى بيس كردنى يانه ؟؟؟!!

ئه‌من رۆژانه‌ جه‌ندین بابه‌ت و زانیاری هه‌مه‌ره‌گم به‌جاو ده‌که‌ویت ده‌کری هه‌موو بابه‌ته‌کان
له‌یانه‌ بلاو بکه‌مه‌وه‌؟؟؟

راسته نابيت هه موى بلاو بكه يته وه به لام ناشكريت هه مو به يامه كانت ده ستت خوش ده ستت خوش بيت ئه بيت ؟؟!

نه‌خیر جونکه‌ هه‌مو ئه‌ندامان رۆژانه‌ به‌ سه‌دان بابه‌تی جوانیان به‌رجاو ده‌که‌وی ئه‌گه‌ر
هه‌مومان بین ئه‌و بابه‌تانه‌ بلاو بکه‌ینه‌وه‌ ئه‌وا یانه‌ تیک ده‌جی وایه‌ یان نه‌؟؟؟

دوباره نازانم !

بوجى يانه تيك ده جيت ؟؟

خوت ده زانى له يانه به شه كان دانراون ئه ى ئه كه ر هه ر ئه ندامه و كه تومار ده بيت شتيك بلاو نه كاته وه و هه ر به يام بو هاورييان بنيريت جونده بيت

ئينجا بويه به شه كان دانراوه تاوه كو ئيمه روزانه له ريكايه وه نويترين هه وال بخويننينه وه

[size=24]له‌گه‌ل ریزی بی پایه‌نى منيش بۆ تۆی به‌ریز[/size]

[size=20]پەیجی سەرەکی من لە فەیسبووک[/size]

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/68524_556438081067753_1312162519_n.jpg

ئینسان به‌رگه‌ی گولە ناگرێت

ئیدی نازانم..

چۆن سنگ ئه‌نێت به‌ عیشقه‌وه‌ !!!