1

بابه‌ت: ( بۆ به‌ڕێوه‌به‌ر و سه‌رپه‌رشتیاران )

بۆ به‌ڕێوه‌به‌ر و سه‌رپه‌رشتیاران . .
وه‌ك ده‌بینن تا ئێستا یانه‌ بێ كێشه‌ نه‌بووه‌، بۆ ئه‌مه‌شیان ده‌بێ بزانن كه‌ یانه‌ قوناغێكی باشی بڕیوه‌، په‌ندێكی كوردیش هه‌یه‌ ده‌ڵێت ( داری به‌ردار هه‌میشه‌ لق ده‌شكێ )، ئێمه‌ش وه‌كو یانه‌ وا هه‌ست ده‌كه‌م وه‌ك داری به‌ردارمان لێ هاتووه‌ و جیا بووینه‌ته‌وه‌ له‌ زۆربه‌ی یانه‌و مه‌كۆكانی تر به‌هۆی به‌ئه‌ندام بوونی خه‌ڵكان و فره‌ ئه‌ندامی و ڕای جیاواز و بابه‌تی هه‌مه‌جۆر و ئازادی له‌ ڕا ده‌ربڕین.

لێره‌وه‌ ده‌مه‌وێت بۆ یانه‌ چه‌ند كارێك بكه‌ین تاوه‌كو سه‌رپه‌رشتیاران و به‌ڕێوه‌به‌ر نه‌بنه‌ هۆی ئه‌وه‌ی ئه‌ندامان ڕقیان لێتان بێت و به‌ هه‌وه‌سی خۆیان له‌سه‌رتان بنوسن،
یه‌كه‌م هه‌نگاو ئه‌وه‌یه‌ كه‌ بابه‌تێكی له‌یاسا لادراو داده‌خه‌ن، ناوی خۆتان مه‌نوسن و بڵێن ئه‌وه‌ بابه‌ته‌كه‌م داخست، ڕای خۆتان بنوسن ئینجا دواتر بێ ئه‌وه‌ی ئه‌و بزانێ بابه‌ته‌كه‌ داخه‌ن. چونكه‌ پێویست ناكا بڵێن بابه‌تمان داخستی.

هه‌نگاوی دووه‌م كێشه‌یه‌ك له‌نێوان دوو ئه‌ندام ڕووبدا و له‌به‌شه‌كانی یانه‌ ببێته‌ شه‌ڕیان، ئێوه‌ وه‌كو سه‌رپه‌رشتیار خۆتان مه‌خه‌نه‌ باسه‌كه‌وه‌ و له‌دووری كێشه‌كه‌ چاودرێی بكه‌ن، كاتێك بینیتان جنێو ده‌درێت و سوكایه‌تی به‌یه‌كتری ده‌كه‌ن ئینجا په‌یامه‌كانیان بسڕنه‌وه‌، ئه‌گه‌ر هه‌ر به‌وه‌ش نه‌وه‌ستان و به‌رده‌وام بوون له‌جنێودان و سوكایه‌تی كردن ئینجا بابه‌ته‌كه‌ دابخه‌ن.

هه‌نگاوی سێیه‌م زوو بڕیار مه‌ده‌ن. كه‌ ئه‌مه‌ گرنگترینیانه‌ له‌لای من.

2

وه‌ڵام: ( بۆ به‌ڕێوه‌به‌ر و سه‌رپه‌رشتیاران )

به‌راستی له‌ هه‌ر سێ خاله‌كه‌ من له‌گه‌ڵتم
تا راده‌یه‌ك خۆشمان تاوانمان هه‌یه‌ له‌ دروست بوونی كێشه‌

به‌ڵام ئیشه‌ڵا به‌ خۆشی ئه‌گوزه‌ریت

سپێدەیەکی پڕ گۆرانییە
شەقایق بۆ خۆر هاتۆتە سەما
زەردەی خۆرنشین چەندە سامناکە
خەیاڵی مەرگ دێنێ بەسەرما
خۆزگە ئەمتوانی بەری بەیانان
خۆری ئومێدت بۆ بوەستێنم
لە ڕەنگاڵەیی قەوس و قەزەحدا
پەیکەری باڵات بۆ بنەخشێنم

3

ده‌ست خۆش بۆ ئه‌م ئاگادار کردنه‌وه‌یه‌ت،

من زۆر له‌گه‌ل داخستنی بابه‌ت نیم، به‌لام هه‌ندێ جار ده‌بێت بکرێت..

بەداخەوە چیتر سەردانی ئەم یانەیە ناکەم.

4

[size=16]زۆر سوپاس  بۆ ئه‌م ئاگادار كردنه‌وه‌

ئینشالله‌ به‌م كاره‌ هه‌ڵده‌ستین له‌مه‌و دوا [/size]

5

بۆ ئه‌ی منیش که‌ ئوسامه‌ یا هه‌ر شتێک که‌ پێتان خۆشه‌ نازانم به‌ چی نوێك هاروه‌ ئه‌وه‌نه‌ زۆره‌ ماشه‌ الله‌ دوا ده‌که‌م که‌ ره‌وشت ده‌ر بکرێت با له‌وه‌ زیاتر مشکیله‌ دروست نه‌بێت
وه‌ ره‌وان بارزانی خۆت به‌ گه‌وره‌ مه‌ زانه‌ چونکه‌ گه‌وره‌ی ته‌نها بۆ خوای گه‌وره‌یه‌ تۆش مه‌رۆ لای ره‌وشت

http://www.kurdupload.com/images/TCBlS1353050143/domenal-da4ed3248d.gif

6

D I L M A N نووسی:

بۆ ئه‌ی منیش که‌ ئوسامه‌ یا هه‌ر شتێک که‌ پێتان خۆشه‌ نازانم به‌ چی نوێك هاروه‌ ئه‌وه‌نه‌ زۆره‌ ماشه‌ الله‌ دوا ده‌که‌م که‌ ره‌وشت ده‌ر بکرێت با له‌وه‌ زیاتر مشکیله‌ دروست نه‌بێت
وه‌ ره‌وان بارزانی خۆت به‌ گه‌وره‌ مه‌ زانه‌ چونکه‌ گه‌وره‌ی ته‌نها بۆ خوای گه‌وره‌یه‌ تۆش مه‌رۆ لای ره‌وشت

ئه‌و سیاسه‌ته‌ی كه‌ به‌كارت هێناوه‌ فه‌شه‌له‌،
ناوی ڕه‌وشتت هێناوه‌ له‌سه‌ره‌وه‌، ده‌ته‌وێ به‌م قسه‌یه‌ت بڵێین ئه‌وه‌ ڕه‌وشت نیه‌ كه‌ به‌ناوی دیلمان هاتۆته‌ ژووره‌وه‌ smile
من هه‌ر زوو له‌ڕێگه‌ی ئیملای نوسینه‌كه‌ته‌وه‌ تۆم ناسییه‌وه‌ كه‌ كێی، به‌ڵام فرسه‌تێكی ترت پێ ده‌ده‌ین بۆ ئه‌وه‌ی به‌خۆتدا بچیته‌وه‌، نامه‌وێ بكه‌ویته‌ كێشه‌وه‌.

س21